COÖPERATIEVE VERENIGING BOA, UTRECHTSEWEG 331, 3731 GA DE BILT

INFO@BOA-AMSTERDAM.NL, WWW.BOA-AMSTERDAM.NL, 020 - 6371642

Bovenliggend, niet aankomen

 

BOA NETWERK vervolg

Figuur

Er zijn in het BOA netwerk twee digitale marktplaatsen of POP’s (Point Of Presence) (zie figuur). Op deze marktplaatsen kunnen (ICT) dienstverleners diensten aanbieden aan de scholen of besturen. Een standaard dienst is de verbinding met het internet. Deze 10 Gbps internetkoppeling wordt aangeboden aan iedere BOA aansluiting. Alle andere diensten zijn optioneel en vrijblijvend. De marktplaatsen zijn open, wat feitelijk betekent dat alle dienstverleners aangesloten mogen worden onder gelijke condities. Elk bestuur heeft een eigen ‘hoofdvestiging’ die wordt gekoppeld aan een marktplaats.

Voor het activeren van de verbinding op een individuele school is het noodzakelijk dat alle locaties van het bestuur van deze school aangesloten zijn op het BOA netwerk én dat de hoofdvestiging verbonden is met een POP. Vóór dat moment kan vanuit een individuele school geen verbinding worden gemaakt met het Internet.

blauwkruis_15 WAAROM GLASVEZEL?

Onderwijs- en cultuurinstellingen hebben steeds sneller internet nodig. Zij maken immers veel gebruik van multimedia, zoals muziek, filmpjes, weblogs, videoconferenties. Daarnaast komt er steeds meer digitaal lesmateriaal via de cloud beschikbaar. En ook cultuurinstellingen beschikken over steeds meer digitale content. Multimediale toepassingen vragen veel bandbreedte om met een groot aantal leerlingen informatie snel en goed beschikbaar te stellen.

blauwkruis_15 WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN GLASVEZEL?

Supersnel: een glasvezelverbinding biedt de snelste toegang tot het internet met onbeperkte mogelijkheden. Uploaden van bestanden gaat net zo snel als downloaden.

Stabiel en betrouwbaar: instellingen zijn voor de dagelijks lespraktijk en bedrijfsvoering steeds meer afhankelijk van hun netwerk en de internetverbinding. Daarom is het belangrijk dat de verbindingen betrouwbaar en stabiel zijn. Een glasvezelverbinding biedt die stabiliteit en betrouwbaarheid.

Kwaliteit: kwaliteit van online media wordt steeds beter, ontwikkelaars van toepassingen houden rekening met steeds snellere internetverbindingen. Mooiere websites, filmstreams, cloud-toepassingen: hiervoor zijn ‘bredere’ verbindingen nodig.

Onderwijs op afstand: dit komt binnen handbereik. Meekijken met een expert in het museum of ontdekken hoe dieren in Artis worden verzorgd: je hoeft er de deur niet meer voor uit.

Voorstellingen online: veel culturele instellingen willen een voorstelling of een deel daarvan op hun website plaatsen. En musea willen soms een deel van hun collectie laten zien aan de bezoekers van hun website. Prachtige digitale content, die hiermee ook voor het onderwijs beschikbaar is.

Toegankelijker lesmateriaal: leerkrachten kunnen hun lesmaterialen veel sneller opslaan in de cloud. Op die manier kunnen leerlingen het materiaal ook bekijken als ze niet op school zijn, maar bijvoorbeeld vanuit huis terwijl ze met hun huiswerk bezig zijn. Lesmateriaal wordt daardoor nog toegankelijker.

Efficiënter beheer: ook voor het beheer van de schoolnetwerken biedt glasvezel voordelen: het is nu mogelijk om de ‘server uit de school’ te halen en het beheer te centraliseren. Efficiënter beheer en gebruik van middelen leidt tot besparing van kosten.

Beschikbaarheid diensten: de bedrijfsvoering van scholen en instellingen kan ook profiteren van glasvezel. Zo kan bijvoorbeeld telefonie via het netwerk een aanzienlijke besparing op de kosten opleveren .

Op de toekomst voorbereid: glasvezel biedt dus veel voordelen voor scholen en hun leerlingen. Door dagelijks gebruik te maken van snelle verbindingen en de bijbehorende mogelijkheden zijn leerlingen en leerkrachten goed voorbereid op de verdere digitalisering van de wereld.
Met glasvezel zit je goed voor de komende tientallen jaren.

blauwkruis_15 WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN BOA?

BOA maakt mogelijk: De BOA- glasvezelverbinding is supersnel, stabiel, betrouwbaar en klaar voor de toekomst. Een supersnel netwerk draagt onmiskenbaar bij aan een betere inzet van ICT- mogelijkheden in het onderwijs. Multimedia-toepassingen verrijken het onderwijs en maken het leeraanbod aantrekkelijker en interactiever.

BOA verbindt: BOA verbindt de verschillende bestaande initiatieven en partijen. BOA selecteert bestaande en nieuwe initiatieven met inhoudelijke relevantie voor het onderwijs; communiceert met de verschillende doelgroepen binnen het onderwijs;ondersteunt en begeleidt scholen bij het realiseren van idee tot werkelijkheid.

BOA zorgt: BOA wilt de scholen stimuleren het netwerk optimaal te benutten. BOA biedt aangesloten scholen en organisaties toegang tot alle mogelijkheden die een snel glasvezelnetwerk kan bieden. Belangrijk daarbij is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de technische en/of
administratieve kant van de zaak.

BOA levert: BOA zorgt er voor dat leveranciers hun diensten via het netwerk aan de scholen en instellingen kunnen aanbieden.

 LID WORDblauwkruis_15EN?

Haal de wereld in de klas en sluit aan! 
Word lid van Coöperatieve Vereniging BOA en profiteer van de mogelijkheden die er zijn om uw netwerk te vernieuwen, verbreden en verbeteren! Neem contact met ons op via info@boa-amsterdam.nl of bel naar 020-6171642.

 

 

 

 

 

 

Contact

STORING? Of een andere technische vraag?

Bel de BOA servicedesk 020-7173388

 

COOPERATIEVE VERENIGING BOA UTRECHTSEWEG 331, 3731 GA DE BILT INFO@BOA-AMSTERDAM.NL WWW.BOA-AMSTERDAM.NL 020-6371642
Wenst u meer informatie over het breedband- netwerk voor het Amsterdamse onderwijs of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.

twitter_logo