COÖPERATIEVE VERENIGING BOA, UTRECHTSEWEG 331, 3731 GA DE BILT

INFO@BOA-AMSTERDAM.NL, WWW.BOA-AMSTERDAM.NL, 020 - 6371642

NIEUWS

The Road to Paradiso

Met het project `THE ROAD TO PARADISO´ bieden wij muziektalenten in het Amsterdamse voortgezet onderwijs een unieke gelegenheid om podiumervaring op te doen en op te treden in dé poptempel van Nederland: Paradiso!

 

Wij roepen alle VO-scholen in Amsterdam op om ook mee te doen!

 

Waarom ‘The Road to Paradiso’?

Hiermee stimuleren wij muziektalenten op de scholen voor het voortgezet onderwijs in Amsterdam om zich samen met andere talenten verder te ontwikkelen.

We bieden jonge muzikanten de gelegenheid om podiumervaring op te doen en hun talenten te etaleren.

We stimuleren de samenwerking tussen cultuur en onderwijs en laten zien wat daaruit kan ontstaan.

We delen deze uitkomsten met de behulp van het fysieke BOA-netwerk zodat het hele Amsterdamse onderwijs hiervan kan meegenieten.

 

Wat gaat er gebeuren?

Leerlingen en/of docenten bereiden een repertoire voor met de (op te richten) schoolband.

Paradiso ondersteunt de bands in de voorbereidingsfase door feedback te geven, zodat de bands klaargestoomd worden voor een optreden op een groot podium. Ook organiseert Paradiso workshops die gegeven worden door artiesten en mensen uit het vak. Deze ondersteuning wordt zowel fysiek als virtueel via het BOA-netwerk verzorgd.

Alle deelnemende bands mogen uiteindelijk optreden bij Paradiso. Leerlingen, docenten en/of ouders zijn dan van harte welkom om te komen kijken.

BOA zorgt voor het livestreamen van de optredens, zodat heel Amsterdam hier deelgenoot van wordt.

 

Meedoen?

Geef je schoolband op door een mail te sturen naar paradiso@boa-amsterdam.nl met de volgende gegevens:

Naam school

Naam band

Namen bandleden

Een korte introductievideo waarin jullie laten zien wat jullie kunnen (een opname met een smartphone is voldoende)

 

Voor eventuele vragen kun je mailen naar paradiso@boa-amsterdam.nl.

Werkzaamheden aan het BOA netwerk

Bij eerdere migratiewerkzaamheden hebben wij last gehad van fouten in de software van de apparatuur die door Cisco wordt geleverd. Inmiddels heeft Cisco deze fouten hersteld en hiervoor een zogenaamde “bug-fix” gemaakt. De werkzaamheden om deze bug-fix te installeren zullen leiden tot meerdere onderbrekingen van de internetverbinding.

Wij beseffen dat elke onderbreking van het internet hinderlijk is. Om die reden is het beoogde tijdvak voor uitvoering van de werkzaamheden gepland binnen het met de uitvoerende leveranciers afgesproken “onderhoudsvenster”. In dit geval tussen donderdag 1 juni 22:00u tot woensdag 2 juni 01:00u. Wij dank u voor uw begrip. Voor vragen hierover kunt u mailen naar : info@boa-amsterdam.nl

 

 

 

BOA opzoek naar enthousiaste stagiaires

Op 11 oktober 2017 wil BOA een conferentie houden waarin praktijkbeelden van samenwerkingsprojecten tussen Onderwijs- en Cultuurinstellingen worden gedeeld.

Voor de organisatie en invulling van deze conferentie zoeken wij meerdere gedreven en leergierige studenten met affiniteit met de cultuursector en met uitstekende communicatieve vaardigheden.

Deze opdracht is een buitenkans voor studenten die graag meer willen leren over projectmatig werken aan een groot event als deze conferentie. De werkzaamheden starten 1 juni 2017.

Graag ontvangen wij motivatiebrieven en cv’s voor 31 mei 2017 op het volgende mailadres: a.j.hoek@boa-amsterdam.nl

Voor de volledig stage opdrachtbeschrijving klik hier

‘ De Plastic Soep Partyboot’ idee in uitvoering

Wij kijken met heel veel plezier terug op vrijdag 28-4-2017. Voor BOA en de kinderen van de Denise school (Esprit) was de dag een groot succes. De Denise school leerlingen gingen plastic uit de grachten van Amsterdam vissen op een boot die volledig gemaakt was van gerecycled plastic, mogelijk gemaakt door Plastic Whale ( de eerste plastic fishing company te wereld).

De dag begon een beetje koud en ontzettend nat maar dat mocht de pret  niet drukken. Wij hebben ons verzameld om 09:45 om de BOA goody bags uit te delen. De Denise boot ging als eerste varen onder de begeleiding van de zingende cast van Hondenhartje ( de nieuwe jeugd opera van De Nationale Opera en Ballet).

Tijdens het wachten op de terugkeer van de kinderen raakten wij in gesprek met de moeder van één van de leerlingen en ze zei het volgende  “.. my daughter was looking forward to today for a long time, she could not believe that their idea was getting taken seriously” end quote.

Toen de kinderen terugkwamen varen was het weer een stuk beter geworden en het zonnetje kwam te voorschijn. Zwaaiend  en juichend kwamen de leerlingen aan. Alle kinderen gingen met een grote glimlach naar huis vol trots op wat zij uit de grachten hebben kunnen vissen.

Vanuit BOA zijn wij blij dat er een vervolg op de BOA lab-dag heeft kunnen plaatsvinden. Wij vinden het belangrijk om onderwijs en cultuur met elkaar in contact te brengen.

Meer informatie over de dag  @BOA_Amsterdam (#Koningsvissen)

Koningsvissen bij de Opera

Op de BOA Lab-dag hebben educatiemedewerkers, docenten en leerlingen van verschillende op het BOA-netwerk aangesloten cultuurinstellingen en scholen samen ideeën ontwikkeld voor educatieve en creatieve samenwerking.

De Plastic Soep Partyboot’, een idee van de Nationale Opera & Ballet en De Nieuwe Internationale School Esprit (Denise), kwam als publiekswinnaar uit de bus. De uitvoering van dit idee sluit naadloos aan bij het “Koningsvissen bij de Opera”. BOA en de leerlingen van Denise zullen op 28 april hun steentje hieraan bijdragen.

Wil je op de hoogte blijven volg ons op Twitter (@BOA_Amsterdam).

Internet weer beschikbaar

Op maandag 10-04-2017 heeft het BOA-netwerk een storing gehad. Hierbij hadden sommige locaties geen, of een slechte verbinding met het internet. De storing is veroorzaakt door een menselijke fout. Een toeleverancier heeft bij het maken van een standaardaanpassing een verkeerde configuratie gemaakt.

De fout is rond 16:00 uur gemaakt en rond 18:00 uur hersteld.

Op dit moment zijn wij met onze toeleverancier in gesprek over hoe dit kon gebeuren en hoe we dit in de toekomst in zijn geheel kunnen voorkomen.

 

Video BOA lab-dag 2016

Op de LAB-DAG werken educatiemedewerkers, leraren en leerlingen van verschillende op BOA aangesloten cultuurinstellingen en scholen samen aan ideeën voor (educatieve en creatieve) samenwerking. Deze middag vond plaats bij de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Onder toeziend oog van genodigden en ouders werd de prijs van de vakjury uitgereikt door wethouder Simone Kukenheim. De vakjury heeft gekozen voor het idee van Cartesius 2 en Paradiso: een talentenjacht voor leerlingen, genaamd Make it possible. De Plastic Soep Partyboot, een idee van de Nationale Opera & Ballet en De Nieuwe Internationale School Esprit, kwam als publiekswinnaar uit de bus.
 

BOA onderhoud

Op 09-03-2017 tussen 01:00 en 05:00 uur worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd op de core-locatie van het BOA-netwerk.
De verwachting is dat de netwerk gedurende die periode tussen 20 en 60 minuten niet beschikbaar zou zijn.

Voor eventuele vragen hierover kunt u mailen naar info@boa-amsterdam.nl

BOA lab-dag 2016

Woensdag 28 september stond de BOA-Lab-dag op de agenda. Deze middag vond plaats bij de Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Onder toeziend oog van genodigden en ouders werd de prijs van de vakjury uitgereikt door wethouder Simone Kukenheim. De vakjury heeft gekozen voor het idee van Cartesius 2 en Paradiso: een talentenjacht voor leerlingen, genaamd Make it possible. De Plastic Soep Partyboot, een idee van de Nationale Opera & Ballet en De Nieuwe Internationale School Esprit, kwam als publiekswinnaar uit de bus.

Hartelijk dank aan de leerlingen, docenten, cultuurinstellingen en de collega’s van Waag Society, we kijken terug op een zeer geslaagde dag!

Uitnodiging Prijsuitreiking LAB-DAG 28 september 2016

Aan de directies en besturen van BOA locaties
U bent van harte uitgenodigd de presentaties van de uitkomsten van de LAB-DAG 2016 bij te wonen. Om 16:00 uur pitchen de deelnemers de ideeën die ze in de labmiddag ontwikkeld hebben, in aanwezigheid van de wethouder van Ondewijs van de Gemeente Amsterdam. Aanlsuitend kunnen we gezamelijk napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Scholen en instellingen die deelnemen zijn in elk geval:
Paradiso
Nationale Opera&Ballet
Toneelgroep Amsterdam
Openbare Bibliotheek Amsteram
Het Amsterdams Lyceum
Het Hyperion
OBS De Globe
Media College Amsterdam
De Nieuwe Internationale School Esprit

Graag vernemen wij of u aanwezig kunt zijn. U kunt dit aan ons doorgeven via info@boa-amsterdam.nl

BOA en WAAG organiseren: LAB-DAG 2016

BOA organiseert in samenwerking met Waag Society een Co-Creatie-lab-middag. Onderwijs en cultuur generen samen nieuwe ideeën voor mogelijkheden in cultuureducatie met gebruik van het BOA-netwerk. De LAB-DAG vindt plaats op woensdag 28 september bij de Nationale Opera & Ballet te Amsterdam.

Op de LAB-DAG werken educatiemedewerkers, leraren en leerlingen van verschillende op BOA aangesloten cultuurinstellingen en scholen samen aan ideeën voor (educatieve en creatieve) samenwerking. De pitches worden gepresenteerd aan de deelnemers van de LAB-DAG en overige aanwezigen. Een jury onder voorzitterschap van de wethouder van Onderwijs kiest het winnende idee. Daarnaast wordt door de deelnemers een publiekswinnaar gekozen. De winnaars krijgen support van BOA om het idee tot uitvoering te brengen.

BOA-WAAG: programma 28 juni 2016

Amsterdam onderwijs en Cultuurinstellingen zijn nu samen verbonden in één BOA glasvezelnetwerk. Om dit te vieren en om de kracht van deze nieuwe samenwerking bloot te leggen, nodigen wij u uit voor de feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van wethouder Simone Kukenheim op de dinsdag 28 juni a.s. vanaf 16:00 in de OBA.

U bent van harte welkom! Aanmelden kan door een mail te sturen naar:
info@boa-amsterdam.nl

Programma
16.00:Inloop
16.15:Welkom door BOA & Waag Society
16.30:Inventarisatie wensen en suggesties aanwezigen
17.15:Bijdrage wethouder Simone Kukenheim
17.30:Tekenen Overdrachtsdocument
17.35:“Netwerk” borrel

Voor wie:
Bestuurders/directies & iedereen met belangstelling voor cultuureducatie

Waar:
OBA
Centrale Bibliotheek Amsterdam
(1e verdieping)
Oosterdokskade 143
1011 DL AMSTERDAM

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst tekenen de Stichting Waag Society en de Coöperatieve Vereniging BOA een formeel “overdrachtsdocument” waarin wordt aangegeven dat BOA verantwoordelijk is geworden voor het voormalige Culture Grid netwerk. Wethouder Simone Kukenheim zal hierbij aanwezig zijn en haar gedachtes over de kansen in samenwerking tussen onderwijs en cultuurinstellingen aan u ontvouwen. We gaan in gesprek over de potentie die ons netwerk heeft en inventariseren wensen en suggesties van de aanwezigen.

Daarnaast delen we plannen voor de eerste samenwerkingsactiviteiten in een BOA Labdag. We sluiten af met een hapje en een drankje en bieden alle aanwezigen de gelegenheid om, naast de gesprekken over de fysieke netwerkmogelijkheden, ook het persoonlijke netwerk te onderhouden.

Denial-of-service (DDOS) aanvallen op het BOA netwerk

Beste BOA-Leden,

Al lange tijd heeft u niets meer gehoord over Denial-of-service (DDOS)  aanvallen op het BOA netwerk.

Dat is goed nieuws omdat het betekent dat de filters en bescherming die we aan de rand van ons netwerk hebben aangelegd goed werken.

Vrijwel alle aanvallen gaan daardoor ongemerkt aan ons voorbij en als resultaat daarvan kunnen we nu al zo’n twee jaar genieten van BOA-internet zonder verstoringen.

Vanmorgen bleek echter dat men toch een manier heeft gevonden om de bestaande filters te omzeilen. Daardoor was er tussen 09:58 en 10:03 mogelijk een iets tragere toegang tot het internet.

Inmiddels zijn de filters ook ingesteld om deze nieuwe aanval te pareren.

Groet,
Reijer van Wegen

BETT Show 20-23 januari 2016

BOA is er meerdere keren met groot succes naartoe geweest!!!
Inspirerend & vernieuwend dat  zijn de sleutelwoorden voor BETT Excel Londen.  
Het is een zeer interessante een leerzame conferentie voor het onderwijs.

Lees meer hierover op  www.bettshow.com

BOA Ledenvergadering

BOA – ledenvergadering
Datum: 23 september 2015
Tijd: 15:00 – 17:30 uur
Locatie: Waag, Nieuwmarkt 4 te Amsterdam
Voor: BOA -lid besturen

Nog niet aangemeld? Indien u alsnog vertegenwoordigd wilt zijn, dan kunt u dit tot 18 september a.s. aangeven via mail op info@boa-amsterdam.nl.

De winnaars van de BOA WINACTIE zijn bekend!

De loting is geweest en de winnaars van de Ipad en Ipad mini zijn bekend!!!!!

Gefeliciteerd aan het Hervormd Lyceum West de winnaar van de Ipad air.

Gefeliciteerd aan de Westerparkschool de winnaar van de Ipad mini.

BOA zal contact met jullie opnemen om de prijs te overhandigen. 

Verlening BOA WINACTIE!

Verschillende scholen hebben wat meer tijd gevraagd om het BOA-formulier in te vullen en terug te sturen. Om alle scholen voldoende mogelijkheid te bieden om mee te doen verlengen wij de ‘BOA WINACTIE’ periode.

U kunt nog tot 22-05-2015 uw ingevulde formulier mailen naar info@boa-amsterdam.nl

Op 29-05-2015 maken wij bekend wie de Ipad en de Ipad mini heeft gewonnen op www.boa-amsterdam.nl en op@BOA_Amsterdam

Klik hier om het formulier in te vullen.

Contact

STORING? Of een andere technische vraag?

Bel de BOA servicedesk 020-7173388

 

COÖPERATIEVE VERENIGING BOA UTRECHTSEWEG 331, 3731 GA DE BILT INFO@BOA-AMSTERDAM.NL WWW.BOA-AMSTERDAM.NL 020-6371642
Wenst u meer informatie over het breedband- netwerk voor het Amsterdamse onderwijs of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.
twitter_logo